Header Header Header

Algemene informatie

Hier kunt u allerlei informatie vinden over onze peuteropvang. Wat moet u doen als uw kind ziek is, mag uw kind eigen speelgoed meenemen en meer van dit soort praktische zaken. Kijk in ons menu of klik vanaf hier door naar het onderwerp waar u meer over wilt weten. Mist u iets of heeft u een suggestie? Neem dan contact met ons op.

  • Afmelden

  • Dagdeel op de peuteropvang

  • Eten & drinken

  • Eigendommen

  • Foto’s

  • Fotograaf

  • Feestjes & Traktaties

  • Uitschrijven


Afmelden

Komt uw kind een keer niet naar de peuterspeelzaal? Als uw peuter een VVE-indicatie heeft bent u verplicht om het ons te melden. We vinden het echter van alle kinderen fijn om te weten als ze niet komen. Wilt u het van tevoren doorgeven, ons even bellen (06-10818709) of mailen (info@peuteropvangeigenwijs.nl)?

Dagdeel op de peuterspeelzaal

We werken met vaste rituelen en regels op de peuteropvang. Een dagdeel ziet er altijd ongeveer hetzelfde uit. Hieronder een indicatie van een ochtend en middag op de peuterspeelzaal.

08.30 - 08.45 uur

De kinderen komen binnen en mogen vrij spelen

08.45 uur

In de kring. We kijken of we er allemaal zijn en bespreken iets uit het thema.

08.45 uur

We spelen met elkaar en in kleine groepjes gaan we aan de slag met een activiteit.

10.00 uur

We gaan aan tafel om wat te drinken en fruit te eten

10.30 uur

We gaan buiten spelen.

11.00 uur

In de kring. We kletsen nog wat, zingen liedjes en/of lezen een boek en sluiten we met elkaar de dag af.

11.15 – 11.30 uur

De kinderen worden weer opgehaald.

’s Middags zijn we open voor kinderen van drie tot vier jaar. 12.30 – 12.45 uur: De kinderen komen binnen en mogen vrij spelen

12.45 uur :In de kring. We kijken of we er allemaal zijn en bespreken iets uit het thema.

13.00 uur: We gaan buitenspelen!

13.30/13.45 uur: We gaan aan tafel om wat te drinken en fruit te eten.

14.00/14.15:  We spelen met elkaar en in kleine groepjes gaan we aan het werk. Op de groep of in de gymzaal.

15.00 uur: We kletsen nog wat, zingen liedjes en/of lezen een boek en sluiten we met elkaar de dag af.

15.15 – 15.30 uur:De kinderen worden weer opgehaald.

Eten en drinken

Het fruit wat we eten tussendoor eten, nemen kinderen zelf mee. Bij het binnenkomen kunt u dit op de fruit-tafel zetten.  Drinken mag u zelf meenemen, maar op de peuteropvang hebben we ook drinken. We eten ook vaak met de kinderen een koekje aan het einde van de ochtend/middag, dit zijn volkoren biscuitjes. Mocht uw kind een allergie hebben, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Wij houden daar dan rekening mee.

Eigendommen
Hang de jas en de tas van uw kind aan zijn/haar haakje in de gang. We zijn niet verantwoordelijk voor eventuele vermissing om omwisseling van spullen, maar doen wel altijd ons best doen de spullen weer boven water te krijgen. Eigen speelgoed meenemen raden we af. Niet alleen omdat het kwijt kan raken, maar ook omdat veel kinderen het vervelend vinden als andere kinderen met hun speelgoed spelen.

Foto's
Zelf proberen we elk thema foto’s te maken van de activiteiten die we doen op onze groepen. Aan het eind van het thema zijn deze te vinden op onze (afgeschermde) Facebookpagina. Wilt u dat we tijdens een verjaardagsfeestje foto’s maken? Laat dat dan even aan ons weten! Heeft u er bezwaar tegen dat uw kind op onze foto’s staat? Meld dit zo snel mogelijk aan ons.

Fotograaf

We proberen elk jaar een fotograaf langs te laten komen voor de schoolfoto's. Wanneer deze komt communiceren we via de onze website, onze Facebook, de Nieuwsbrief en ons informatiebord.

Feestjes en traktaties

Op de peuteropvang vieren we graag verjaardagen en feestjes! We hebben een mooie verjaardagsstoel, maken een feestelijke muts en vieren met alle kinderen feest. Als u wilt trakteren, is het voor ons handig om dat van tevoren te weten. Dan kunnen we eventuele allergieën op tijd doorgeven. Qua traktaties mag in principe alles, alleen willen we u vragen de kinderen niet teveel te geven.

Financiën

Onze tarieven kunt u vinden op onze site. Gaat er bij u iets niet goed met de automatische incasso, dan kunnen wij dit helaas niet voor u oplossen. Hiervoor verwijzen wij u door naar info@peuteropvangeigenwijs.nl. Vermeld hierbij de naam van uw kind en het rekeningnummer waar de fout optreedt.

Kleding

Kinderen spelen, leren, verven, spelen buiten en doen nog veel meer bij ons. De kans dat kleding schoon blijft is dan ook niet heel groot. We raden u aan om uw kinderen dan ook niet hun allernieuwste of allermooiste kleding aan te doen naar de peuteropvang.

Uitschrijven:

Als uw kind vier wordt, dan wordt hij of zij automatisch een dag van tevoren uitgeschreven. Hier hoeft u niets voor te doen. Wilt u uw kind eerder uitschrijven? Dat kan ook, u heeft dan wel 1 maand opzegtermijn. Stuur uw opzegging naar info@peuteropvangeigenwijs.nl.

Ziektes

Is uw kind ziek, dan horen we dat graag. U kunt hier meer over lezen bij 'Afmelden'. Als er bepaalde ziektes op de peuterspeelzaal zijn (waterpokken, vijfde ziekte, etc.) dan communiceren wij dit zo snel mogelijk via ons informatiebord in de hal. Als het lang aanhoudt, dan communiceren we het ook via de website, Facebook en/of de nieuwsbrief.